tell your story

Tell your story

Ik kan facebook niet openen of er staat weer een bedrijf met ‘zijn’ verhaal.  Ik begrijp het inderdaad, voor mij zijn veel dingen zo vanzelfsprekend dat ik er vanuit ga dat het voor bezoekers ook zo is. Toch schijnt dat niet altijd zo te zijn.

Voor onze webshop hebben wij een tijdje terug een jonge, leuke, vlotte, hippe vormgeefster aangetrokken. De eerste keer in de winkel keek ze haar ogen uit. Jullie hebben ontzettend leuke schoenen!  Dan denk ik gelijk, ja natuurlijk hebben wij dat. In deze tijd een winkel met schoenen die niet mooi zijn lijkt mij niet rendabel.  Dat zette mij aan het denken; Tell your story. Blijkbaar is het niet bij iedereen bekend wat voor winkel wij zijn, wat voor passie wij hebben, wat wij graag doen. Nog belangrijker wat voor collectie wij hebben staan!

Nee….  de hippe schoenen waar u met een plastic zakje in moet omdat u ze anders niet aan krijgt hebben wij niet. Ik zal geen namen noemen maar echt, deze schoenen worden zo verkocht. Het inlopen is bij deze merken nog echt van toepassing. Uiteraard iedereen zijn keuze, doe vooral waar u zich goed bij voelt.  Alleen als u dat verwacht bij ons, dan bent u inderdaad aan het verkeerde adres.

Wij verkopen schoenen die goed passen, waar u lekker op kan lopen vooral. Dat houdt alleen niet in dat wij het modebeeld niet volgen. Wij kopen in bij merken die investeren in vernieuwing, pasvorm en comfort. Dat dit tegenwoordig goed samen gaat met mode is voor sommige mensen moeilijk te begrijpen.  Blijkbaar moeten wij ook meer aan story telling doen.

Voor mij is het allemaal zo vanzelfsprekend,  wij hebben een grote collectie, voor alle leeftijden in huis. Schoenen die lekker zitten, die geschikt zijn voor eigen zool, die kwalitatief goed zijn en uiteraard ook die er leuk uitzien. U zult begrijpen dat een pump met een hak van 10 cm niet in de categorie lekker lopen valt. Dat hebben wij daarom niet in onze collectie. Wij maken keuzes met de inkoop, schoenen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, bij hakken is de keus tot maximaal 6 cm. Is dat erg? Nee ik denk dat je zeker in deze tijd keuzes moet maken, waar is jouw winkel goed in en wat is jouw verhaal? Duidelijkheid is ook een keuze.

Wij willen niet dat klanten zere voeten hebben in de schoenen, omdat het niet de juiste wijdtemaat is of omdat er geen teenruimte is, of omdat ze een te smalle schoen kopen omdat deze er mooier uitziet. Nee wij willen dat uw voeten blij worden van de schoenen en u blij wordt van hoe lekker het zit, hoe fijn u er op loopt en hoe leuk ze aan uw voeten staan. Want eerlijk passende schoenen staan altijd mooier aan de voet dan schoenen waar uw voet eigenlijk niet in kan!

Kom een keer langs in de winkel, wij vertellen graag ons verhaal.